αρχική

Πρακτικά 1ης Συνεδρίασης του νέου ΔΣ

Συνεδρίαση 7/11/12
ΘΕΜΑΤΑ: Σύγκλιση σε Σώμα του Δ.Σ των εκλογών της 21/10/12
Ενημερώσεις

Απόντες: Χριστίνα Μπουσινάκη

Συγκρότηση Σώματος
Πρόεδρος Δημήτριος Μανδρέκας
Αντιπρόεδρος Βασιλική Ζωϊτοπούλου
Γ.Γραμματέας Δημήτριος Ζούνης
Ταμίας Κατερίνα Τζιβάρα
Εφορος Χρήστος Φαράτζος

Μέλη Υπατία Μαγγίβα
Γιάννης Τολιόπουλος
Χριστίνα Μπουσινάκη
Ανδρέας Καλοθανάσης

Συντακτική Επιτροπή της Εφημερίδας ΜΑΥΡΟΛΙΘΑΡΙ
Δημήτρης Ζούνης
Χριστίνα Μπουσινάκη
Κατερίνα Τζιβάρα

Ενημερώσεις
Δ. Μανδρέκας: Οι δημοσιεύσεις στην εφημερίδα θα πρέπει να τυγχάνουν της έγκρισης της ολομέλειας. Να αναβαθμισθεί η ιστοσελίδα του Συλλόγου και να γίνει διαδραστική. Στην ιστοσελίδα να υπάρξει δωρεάν διαφήμιση των Μαυρολιθαρίτικων επιχειρήσεων και επαγγελματιών και αιτήσεις εργασίας από και προς αυτούς. Εμφάνιση των αποφάσεων του Δ.Σ. στην ιστοσελίδα. Δραστηριοποίηση στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Να συσφιχθούν οι δεσμοί με την Ομοσπονδία. Να υπάρξει επαφή με τους Συλλόγους του Δήμου Καλλιέων για κοινές δράσεις. Να γίνει συστηματική προσπάθεια για την ανεύρεση των δύο βιβλίων Πρακτικών του Συλλόγου που λείπουν και το φωτογραφικό υλικό που υπάρχει στα χέρια συγχωριανών μας. Ανοικτές Συνεδριάσεις Δ.Σ. Η μελέτη για το Σισσούρειο έχει τελειώσει. Έχει εκπονηθεί από το γραφείο της κ. Σκαμνάκη Ιφιγένειας 2197770326. Οικονομικά Παραδόθηκαν 1348 ευρώ από την προηγούμενη διαχείριση που ανέλαβε να φέρει σε πέρας το έργο του ΑΜΠΛΑ και της παιδικής χαράς με την χρήση των 2300 και 500 ευρώ αντίστοιχα για κάθε έργο. Υπάρχει υποχρέωση του συλλόγου στην ΕΥΔΑΠ 700 ευρώ από την προηγούμενη διαχείριση- για διευθέτηση από το τωρινό Δ.Σ. Από το κληροδότημα του Παπαβιέρου τα χρήματα για τη βράβευση επιτυχόντων αφορούν 6 παιδιά (ορίζεται ότι πρέπει να έχουν γεννηθεί στο Μαυρολιθάρι), αλλά δεν έχουν βγει τα ποσό από το Δήμο (προς διερεύνηση).

Β. Ζωϊτοπούλου: Προσπάθεια ενίσχυσης του Συλλόγου από το Υπουργείο Πολιτισμού και τον ΟΠΑΠ
Διερεύνηση εκδήλωσης βράβευσης των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και πρωτοχρονιάτικης Πίττας περί την20/1/13
Να μελετηθεί η οργάνωση του χορευτικού που θα αφορά μικρούς και μεγάλους και να συνδυασθεί με ποικίλες συν-εκδηλώσεις (δασκάλα η Στέλλα Δροσοπούλου)

Δ. Ζούνης: Το επόμενο φύλλο της εφημερίδας είναι προσφορά του Α. Καδδά. Να εκδοθεί η εφημερίδα πρίν τα μέσα Δεκεμβρίου.
(Αποδεκτές παρεμβάσεις: Ασπρόμαυρη χωρίς φωτογραφία. Διεύθυνση η διεύθυνση του Συλλόγου Υμμητού 72)

Γ.Τολιόπουλος: με τη βοήθεια Μαυρολιθαριτών που διαθέτουν προσβάσεις, προβολή του χωριού στα ΜΜΕ με διάφορες εκδηλώσεις

Υ. Μαγγίβα: Να καταστεί δυνατό τα γραφεία του Συλλόγου να είναι ανοικτά 2 φορές το μήνα. Να γίνει κοπή πίττας στο χωριό 2/2/13. Συμβολή φίλων του χωριού σε ζητήματα του τόπου μας.

Κ. Τζιβάρα: Εκδηλώσεις της νεολαίας μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης

Χ. Φαράντζος: Διερεύνηση των θεμάτων της ανάπτυξης (ανεμογεννήτριες, νερό κ.α.)

Α. Καλοθανάσης: Κατέθεσε προκαταρτικό πρόγραμμα για σειρά εκδηλώσεων στη Καλοσκοπή, Στρώμη, Μαυρολιθάρι και Καστριώτισσα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με θέμα την συμβολή των χωριών στην αντίσταση κατά των Γερμανών. Αποφασίστηκε η βαθύτερη διερεύνηση της πρότασης σχετικά με τις προτεινόμενες ομιλίες κι επανατοποθέτηση. Το θέμα των ανεμογεννητριών είναι μείζον θέμα για το χωριό μας και πρέπει διεξοδικά να συζητηθεί με όλους.

Επόμενη Συνεδρίαση Τρίτη 4 Δεκεμβρίου.