αρχική Διαμονή & Εστίαση

Εστίαση

"Η ταβέρνα του Ανάργυρου"

Στην πλατεία του χωριού, η ταβέρνα του Ανάργυρου με τα τραπέζια κάτω από τα πλατάνια λειτουργεί από το Πάσχα και για όλο το καλοκαίρι. Είναι ανοιχτή από το πρωί για ελληνκό καφεδάκι με γλυκό του κουταλιού και ποικιλίες για το τσίπουρο. Το μεσημέρι ο κυρ-Ανάργυρος ανάβει φωτιά.... και τη σβήνει αργά το βράδυ. Παϊδάκια, μπιφτέκια, χωριάτικο λουκάνικο, πλούσιες σαλάτες. Και αν έρθει κάποιος για μαγειρευτό.... η κυρά Ευανθία όλο και κάτι θα έχει σκαρώσει. Πατάτες στο φούρνο, μακαρόνια "ορφανά" ή αρνάκι γιουβέτσι.

 * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

"Πανδοχείο Μαυρολιθάρι"

Στον ξενώνα της πλατείας ο Βαγγέλης, σερβίρει από το πρωί καφέ, χειμωνιάτικα ροφήματα και το καλοκαίρι δροσερούς χυμούς, παγωτά και γλυκά. Οι ποικιλίες για το τσίπουρο είναι ιδιαίτερες. Φανατικός μανιταροκυνηγός εντυπωσιάζει με τις φθινοπωρινές συνταγές του.

 * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

"Η φωλιά του κούκου"

Το μαγαζάκι της κυρά Χαρίλειας αποτελεί τη μοναδική "μικρή αγορά" του χωριού.Τρόφιμα, κάρτες κινητής τηλεφωνίας, τσιγάρα .... και άλλα είδη πρώτης ανάγκης !!! Τα τελευταία χρόνια, το μαγαζάκι με την πέτρινη μεγάλη βρύση είναι το αγαπημένο στέκι της νεολαίας. Τυλιχτό σουβλάκι, εξαιρετικά μπιφτέκια, πίτες της κυρά Χαρίκλειας και στο τέλος ....ένα σπιτικό γλυκό για κέρασμα.

   * * * * * * * * * * * * * * * * *

 

"Το στέκι του Καραπλή"

Χειμώνα καλοκαίρι, η θράκα για τα ψητά είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Παϊδάκια, μπιφτέκια, κοκορέτσι για μεζέ, αρνί ψητό, χωριάτικες σαλάτες και για επιδόρπιο φρούτα ή σπιτικό γιαούρτι με γλυκό βύσσινο.

 * * * * * * * * * * * * * * * * *